vrijdag 21 september 2012

Zpagetti vloerkleed (2) / Zpagetti doily rug (2)Ik ben begonnen met een ‘magic loop’, een lusje, waarin ik 10 vasten heb gehaakt. Door het losse eindje aan te trekken kun je vervolgens het gat in het midden verkleinen.
Daarna overgegaan naar de tweede toer, in elke steek twee vasten.
In de derde toer: 1 vaste in de eerste steek, 2 vasten in de volgende.
In de vierde toer: 2 vasten in de eerste 2 steken, 2 vasten in de volgende, etc.

Deze cirkel is gehaakt in een spiraal, zodat je zonder overgang naar de volgende teor gaat, maar je moet wel een stekenmarkeerder plaatsen, want in elke nieuwe toer moet natuurlijk minder gemeerderd worden.
Ik heb steeds op dezelfde plaats gemeerderd. Dat zou ik nu niet meer doen, want je kunt een soort ‘taartpunten’ zien en dat vind ik eigenlijk niet mooi. Om dat effect te vermijden moet je juist steeds op andere plaatsen meerderen. (Dat lijkt mij best lastig, dat moet je echt goed bijhouden, op een bloknootje, want anders blijf je tellen...).

Na de cirkel van vasten ben ik overgegaan tot afzonderlijke toeren, dus geen spiraal meer.
Ik haak dit kleed zonder patroon, ik kijk gewoon of elke nieuwe toer goed plat blijft liggen. Gaat de rand rechtop staan, dan haak ik te weinig steken, gaat de rand golven, dan zijn er te veel steken aan de rand.


I started this rug by making a ‘magic loop’ in which I crocheted 10 single crochet (sc) stitches. Then I went to the second round and crocheted 2 sc in each stitch. In the third round: 1 sc in the first stitch, 2 sc in the next, etc. Fourth tour: 2 sc in the first two stitches, 2 sc in de next, etc.
The circle is crocheted in a spiral.
Later I took to crochet separate rounds.
I crochet this rug without a pattern. I just see how the rounds work out. If the rim stands up, there are not enough stitches in the round, if the rim is wobbly then there are too many stitches.


................................................................................

4 opmerkingen:

 1. Dank je. Ik vind dat juist leuk die "taartpunten"...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja?
  Tja, dat kan natuurlijk ook.
  Misschien ligt het eraan of je ervoor kiest.
  Ik heb niet gekozen voor die taartpunten, ik zag ze ontstaan en vroeg me af of je ook een cirkel zou kunnen haken zonder taartpunten.
  Ik heb een beetje rondgekeken op internet en kwam erachter dat je ze wel kunt vermijden.
  Maar wat ik al aangaf: ik hou zelf van een beetje houvast, en het is makkelijker om steeds op dezelfde plaatsen te meerderen. En dan krijg je dus taartpunten.

  Ik denk dat als ik nog eens een cirkel ga haken dat ik dan ook weer gewoon voor de taartpunten ga...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gaaf hoor! Mag ik vragen hoeveel bollen zpagetti dit gekost heeft? desiblom@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...